De kinderen van de zondagschool in de KoningskerkKinderen zijn ontdekkingsreizigers. Dat beseffen we ook in onze kerk. Daarom willen we hen graag helpen, om op een creatieve, interactieve en plezierige wijze te leren ontdekken wat het betekent, om een kind van God te zijn. Ieder kind tussen 4 en 12 jaar is van harte welkom op de zondagsschool. Van 0 t/m 3 jaar zitten de kinderen bij de kinderopvang crèche en wanneer ze 4 jaar zijn, stromen ze door naar de zondagsschool. Ze blijven op de zondagsschool totdat ze de basisschool verlaten en daarna kunnen ze overstappen naar de tienergroep. De nevendienst is van 10.30u tot 12.00u en is speciaal gericht op kinderen en tieners.

Inschrijven

Inschrijven op de zondagsschool kan iedere zondag na de dienst bij de zondagsschoolleiding.

Het team

We werken met een groep enthousiaste, getrainde zondagsschoolleid(st)ers, die het leuk vinden om hun bijdrage te leveren aan de geloofsontwikkeling van de kinderen. U mag als ouders ook altijd een kinderdienst op de zondagsschool bijwonen als u dat wilt.

Hoe doen we dat?

  • In groep Benjamin: (basisschool groep 1,2 en3) lezen we de prachtige verhalen uit de kinderbijbel of via de website “vertelhetmaar.nl”, met een leuke verwerking en we zingen eigentijdse en oude liedjes.
  • Bij Talitha (basisschool groep 4, 5 en 6) wordt er voor de verhalen en de uitwerking hoofdzakelijk gebruik gemaakt van de website “vertelhetmaar.nl”, maar soms wordt er ook gebruik gemaakt van de “Kinderbijbel” op hun niveau.
  • In groep Timotheüs (groep 7 en 8) worden de kinderen voorbereid op de tienergroep.

De zondagsschooldienst sluiten we altijd af met een gebed.

Tijdens gezinsdiensten, de Jong en Ouddiensten, Moederdag en Vaderdag en de Kinderkerstviering zitten we met z’n allen in de kerk.

Overige activiteiten

  • Eén keer in het jaar is er een gezamenlijke activiteit. Soms is het een uitstapje en soms een spelletjesdag.
  • Na de zomervakantie starten we gezamenlijk, dan zitten we met de kinderen in gezinsdienst.
  • We streven ernaar om 1 x in het jaar een ouderdag te houden.

Vakanties

De vakanties zijn gelijk met de zomer- en kerstvakantie in regio Noord. Tijdens alle andere vakanties is er wel zondagsschool.

Contact

Als u nog vragen heeft, neem dan gerust contact met de contactpersoon zr. Sheila Kleberg-Liesdek, e-mailadres:

De praatjesmakers

Hier gaat het uiteindelijk om, nietwaar? Kinderen met hun verschillende karakters mag je wel zeggen… en soms…. Nee hoor, ’t zijn echt allemaal engeltjes! Geen één uitgezonderd! Spontaan vertellen ze over zichzelf en je kunt echt niet onvoorbereid komen aanwaaien. Jezus staat dichtbij hen en dat willen ze weten ook.
En zo ontroerend! "Juf hoe moet ik bidden?" en "Gaan we dit jaar weer kerst vieren? Mag ik dan Jozef zijn?" of "Is het dezelfde die Koning van Egypte werd?" Maar ook persoonlijke dingen, zoals, ik ga dit jaar niet over, juf. "Mijn tante is overleden, is ze nu bij God?" Waarom ben ik dan verdrietig? Is God echt overal, maar ik zie hem niet?

Op zulke momenten besef je dat jij een instrument van Gods Liefde bent en dan ben je alleen maar dankbaar.

We hopen uw kind regelmatig te mogen ontvangen op de zondagsschool.